Cursus info

Introductie/
discover scuba duik

Een PADI Introductie duik/Discover Scuba Duik is een ruim 2 uur durend programma waarbij meegaat naar een van de populairste duikplekken van Curaçao. Na het invullen van een medische vragenlijst, een korte briefing en het passen van de duikuitrusting gaan we naar de duiklocatie, ongeveer 10/15 minuten met de auto. In ondiep water doen we enkele oefeningen (niet verplicht), daarna gaan we een fundive maken. Neem gerust je familie en/of vrienden mee. Een snorkelsetje hebben we wel liggen voor ze als ze mee willen kijken.

Begeleidende duik

Soms wil je gewoon duiken en is je vaste buddy niet beschikbaar...of je wilt samen met je buddy of duikvrienden een nieuwe en onbekende locatie bekijken maar het liefst met iemand die ter plaatse goed bekend is. Voor deze doeleinden bieden we een Begeleidende duik aan...je kunt kiezen uit 1 of 2 duiken op 1 dag.

Opfris duik

Soms kunnen we datgene waar we van houden niet zo vaak doen als we zouden willen. Als het een tijdje geleden is dat je bent gaan duiken, volg dan de duikopfriscursus van PADI. Het is de perfecte manier om de vaardigheden en kennis op te frissen die je tijdens je duikcursus hebt opgedaan.

PADI Open Water
inclusief e-learning

Het PADI Open Water Diver-brevet is het eerste duikbrevet. Een hoog opgeleide PADI-instructeur leert je hoe te duiken in een relaxte leeromgeving. Aan het einde van de cursus beschik je over de vaardigheden en kennis om bij jou in de omgeving of in het buitenland te duiken. En word je een ambassadeur voor de onderwaterwereld.

PADI Advanced
Open Water
inclusief e-learning

Als je geen idee hebt welke PADI-cursus je vervolgens moet volgen, is de Advanced Open Water-cursus een goede keuze. Je maakt je eerste diepe duik onder begeleiding van een instructeur, werkt aan je navigatievaardigheden en probeert drie verschillende vormen van duiken: navigatie, diep en nachtduiken. Kies wat je interesseert: fotografie en videografie, wrakduiken, visidentificatie, enz. Er is geen examen en minder theorie in vergelijking met de Open Water-cursus.

PADI Rescue Diver
inclusief e-learning

Wie zou jij het liefst als duikbuddy hebben? Een Open Water Diver of een Rescue Diver? Als de overige variabelen hetzelfde zijn hebben de meeste duikers liever een Rescue Diver als buddy.

Tijdens de Rescue Diver-cursus leer je hoe je mogelijke problemen kunt herkennen en wat je moet doen bij een duiknoodgeval. Je zult veel vertrouwen krijgen in je duikvaardigheden en verrassend veel plezier beleven aan het rollenspel van slachtoffer en redder met andere duikers.

Veel duikers geven aan dat ze de Rescue-cursus de leukste cursus vonden. Het is een uitdagende cursus die je echt wat brengt en waardoor je een betere duikbuddy wordt.

PADI Dive Master
inclusief e-learning

Leer hoe je onderwatertours leidt, assisteert bij duiklessen en anderen inspireert om goed voor de zee te zorgen. Scherp je vaardigheden aan en wees de duiker waar iedereen met respect naar kijkt.

PADI Divemaster is het populairste en meest erkende professionele duikbrevet ter wereld. Voor PADI Divemasters zijn er bijzonder veel carrièremogelijkheden. Ze worden betaald om te duiken en delen hun liefde voor de zee.

Vereisten:
- PADI Rescue Diver-brevet (of een ander kwalificerend brevet);
- Binnen de afgelopen 24 maanden de Emergency First Response®-cursus in primaire en secundaire zorg (of een andere, kwalificerende cursus) hebben afgerond;
- Minimaal 40 duiken hebben gemaakt en gelogd;
- Door een arts duikmedisch zijn goedgekeurd binnen de afgelopen 12 maanden.

PADI Enriched
Air Nitrox
inclusief e-learning

Verrijkte lucht, ook bekend als nitrox of EANx, bevat minder stikstof dan normale lucht. Minder stikstof ademen zorgt ervoor dat je kunt genieten van langere duiken en kortere oppervlakte-intervallen. Geen wonder dat Enriched Air Diver de populairste PADI Specialty-cursus is.

Emergency First
Response (EFR)
inclusief e-learning

Emergency First Response primair en secondair training leert je wat te doen in kritieke situaties bij levenbedreigende situaties en voordat medische hulp is gearriveerd.

Je leert hoe je CPR moet doen, Eerste Hulp kan toepassen, pijn management bij verschillende traumas, verbanden aanleggen en spalken.

PADI Specialty
Cursussen

Specialty-cursussen maken het mogelijk om verschillende vormen van duiken onder begeleiding van een ervaren duikinstructeur uit te proberen. Leer hoe je fantastische foto’s met je GoPro (of andere actiecamera) kunt maken, ontdek of duiken met een droogpak iets voor jou is, of maak een wrakduik.

Voorbeelden Specialty's:

- Enriched Air Diver
- Search and Recovery Diver
- Drift Diver
- Peak Performance Buoyancy Diver